QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na ZČU probíhají letní doučovací kempy

30.07.2021 9:00

Na Západočeské univerzitě v Plzni začne v pondělí 2. srpna další série letních doučovacích kempů pro žáky základních škol. Konkrétně se jedná o doučování angličtiny pro děti ve věku 6–15 let. 

doucovaci_kempy_01

Do grantové výzvy MŠMT se Západočeská univerzita zapojila s projektem, který má část jazykovou a všeobecnou. Zatímco všeobecně zaměřené kempy už vstupují do svého posledního týdne, jazykové kempy se teprve rozběhnou. Oby typy kurzů mají podpořit především děti, které měly v době distanční výuky zhoršený přístup ke vzdělání.

„V kampusu Západočeské univerzity se uskuteční celkem čtyři týdenní kurzy angličtiny, z nichž první dva zahájíme v pondělí 2. srpna a další dva o týden později, v pondělí 9. srpna,“ říká Daniela Kopřivová z Ústavu jazykové přípravy. Každý kurz bude navštěvovat 15 dětí, což je podle ní maximální kapacita pro to, aby jazykové vzdělávání probíhalo kvalitně. Děti budou rozdělené podle věku – jednu skupinu budou tvořit žáci od 6 do 11 let a ve druhé budou žáci od 12 do 15 let. Výuka bude probíhat od pondělí do pátku v čase 8–16 hodin. V každé skupině žáci absolvují celkem 40 vyučovacích hodin. 

Doučovací kurzy jsou pro děti zdarma. Z poskytnuté dotace bude všem 60 účastníkům hrazeno stravování a pitný režim po celou dobu trvání týdenního kurzu a výukové materiály. Lektoři, jimiž budou kvalifikované vyučující a studentky pedagogické fakulty, zohlední aktuální potřeby dětí s procvičením a doučením anglického jazyka.

Kromě jazykových doučovacích kempů probíhají na ZČU také všeobecně zaměřené kurzy. V týdnu od 19. července se uskutečnily dva týdenní kurzy češtiny pro žáky od 13 do 15 let a jeden kurz pro žáky 1. stupně ZŠ, zahrnující především český jazyk, matematiku a prvouku. V týdnu od 26. července proběhl pro žáky od 13 do 15 let jeden kurz českého jazyka a kurz matematiky a v týdnu od 2. srpna se bude konat doučovací kemp pro sluchově postižené děti ve věku od 13 do 15 let.  

 

Foto: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24