Nádraží v Horšovském Týně na Domažlicku je opravené

09.08.2022 18:57

Správa železnic dokončila opravu nádražní budovy v Horšovském Týně na Domažlicku. Rekonstrukcí prošla budova nejen zvenku, ale i v interiéru. Rekonstrukce si vyžádala 9,5 milionů korun.

Horšovský Týn

Rekonstrukce nádraží na v Horšovském Týně na regionální trati Staňkov – Poběžovice začaly v závěru loňského roku, hotovo bylo na konci července. Proměnou prošlo i bezprostřední okolí budovy. Budova nádraží byla postavena v roce 1893, od té doby neprošla výraznější obnovou.

V současní době je zde nový bezbariérový přístup, nový mobiliář, došlo k výměně všech oken a dveří. Nádraží má novou fasádu a rekonstrukcí prošly také vnitřní prostory pro zaměstnance Správy železnic a čekárna pro cestující. Dělníci provedli výměnu střešní krytiny včetně tesařských a klempířských prvků, součástí úprav byla rovněž kompletní oprava rozvodů elektroinstalace, kanalizace, vody a topení. Na nádraží mají nyní cestující nový orientační systém, nové lavičky, odpadkové koše a stojan na kolo.

Byla provedena také oprava zpevněných ploch pod přístřeškem a u vstupu na nástupiště. Dále probíhaly terénní úpravy, odstranění dřevěných přístřešků a oprava oplocení. 

V Plzeňském kraj již byly opraveny budovy na nádražích Poběžovice, Domažlice město, Plasy, Starý Plzenec, Nemilkov, Hrádek u Sušice, Železná Ruda-Alžbětín, Velké Hydčice, Hostouň, Nezvěstice, Kařízek, Staňkov, Žihle, Horažďovice, Sušice, Blovice, Kolinec, Nýrsko, Pačejov a Mladotice. Naplno běží práce ve stanicích Plzeň hl. n., Planá u Mariánských Lázní, Tachov a Přeštice.

foto: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24