QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nádvoří krajského úřadu v Plzni ovládnou Vánoční trhy!

27.11.2018 13:09

Již sedmé Vánoční trhy proběhnou v tomto týdnu na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje. K mání budou vánoční dekorace, také cukroví a chybět ani další dobroty a zboží.

Foto KÚ Plzeňského kraje (3)

Ve vánoční trh se promění nádvoří krajského úřadu ve čtvrtek 29. listopadu od 13:30. Na trzích se budou prezentovat studenti středních škol z celého regionu, zároveň budou své výrobky nabízet i neziskové organizace.

"Kraj pořádáním trhů dává prostor žákům středních škol ukázat, co dovedou a k čemu je studium právě na jejich škole dobré. To je pak přínosem pro rodiče dalších potenciálních studentů, žáků končících základní školu, kteří mohou právě na trzích otestovat výsledky práce pekařů, cukrářů i dalších řemesel. Rozmanitost a kreativitu v podobě prodávaných výrobků představí také zástupci neziskových organizací z Plzeňského kraje," vysvětluje Eva Mertlová z krajského úřadu.

Nabídka zboží bude opravdu široká. "Na trzích si budou návštěvníci moci nakoupit vánoční cukroví, vánočky, štoly, slané i sladké palačinky, vafle, ale také vlasové nudle či punč a mnoho dalších dobrot. Chybět nebudou ani vánočně laděné dekorační předměty, jako keramika, svícny, adventní věnce či ozdoby," dodává Eva Mertlová.

Krom toho si ale na své přijdou například dámy, které by si v předvánočním čase chtěly vyzkoušet umění kadeřnic a kosmetiček. Ve foyer krajského úřadu nabídnou studentky ze Středního odborného učiliště v Domažlicích líčení nebo úpravu vlasů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24