QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nákladní auto poškodilo parovod, stovky domácností byly bez tepla - FOTKY

14.03.2019 18:37

Skoro devět stovek domácností ve Kdyni bylo bez tepla a teplé vody. Za vším přitom stojí nehoda, kdy nákladní auto poškodilo parovod. Řidič zapomněl sklopit korbu...

1
123

K nehodě došlo u výtopny ve Kdyni. Za vším přitom stojí nepozornost, kdy řidič zapomněl sklopit korbu auta a vjel s ním pod parovod. Řidiči teď hrozí až rok ve vězení.

"Řidič nákladního vozidla zapomněl sklopit korbu a narazil do kovové konstrukce s parovodem a elektrickým vedením. Tím došlo k výpadku elektrického proudu do výtopny a přerušení dodávky tepla a teplé vody do nejméně 850 kdyňských bytových jednotek a dalších objektů," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. K nehodě došlo v úterý odpoledne u výtopny ve Kdyni. "Pětatřicetiletý muž v ulici Nádražní u budovy veřejné výtopny jako řidič nákladního automobilu tovární značky po vyložení uhlí ve skladu výtopny zapomněl sklopit zpět korbu náklaďáku a při průjezdu pod kovovou konstrukcí s parovodem a elektrickým vedením do ní korbou narazil. Vyvrátil ji ze základů, čímž poškodil elektrické vedení, parovodní a kondenzační potrubí," popisuje policejní mluvčí s tím, že následně došlo k výpadku elektrického proudu do výtopny a přerušení dodávky tepla a teplé vody.

Poškozené právnické osobě byla způsobena škoda nejméně 400 tisíc korun. Dopravní policisté se případem dále zabývají. Pachateli trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24