QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nákladní auto se na Tachovsku srazilo s bagrem. Skončilo na boku – FOTKY

02.03.2020 9:18     02.03.2020 10:53

K nehodě v Plzeňské ulici v Plané vyjely v pondělí 2. března ráno všechny záchranářské složky. Dva muže odvezla záchranka do nemocnice.

4
41235

Nákladní vůz převážející stavební materiál se s kolovým nakladačem srazil v pondělí kolem osmé ráno.

"Nakladač je mimo vozovku. Nákladní auto se převrátilo. Na místě jsou dvě zraněné osoby, které převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Došlo k úniku pohonných hmot,“ říká mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

"Z místa jsme transportovali dva muže ve věku 41 a 23 let s lehkými zraněními do Stodské nemocnice,“ dodává mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

"Po silnici II. třídy číslo 201 jel ve směru od centra Plané 40letý řidič s traktorbagrem. Nedal přednost v jízdě zleva jedoucímu nákladnímu vozidlu značky Volvo, jehož 21letý řidič jel od Stříbra směrem ke křižovatce silnic II/230 a I/21. Řidič nákladního auta se snažil střetu s traktorbagrem zabránit, a tak strhl řízení vozidla vlevo, částí auta vyjel mimo komunikaci, kde se nákladní vůz převrátil na pravý bok. Traktorbagr byl po střetu odmrštěn do pravého silničního příkopu," upřesňuje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. "Při nehodě došlo k uvolněn převáženého nákladu - stavebního materiálu a k úniku pohonných hmot a provozních kapalin," dodává Dagmar Jiroušková.

Nehoda si vyžádala dopravní omezení, které potrvá do zhruba 11:30 hodin.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24