QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nákup oblečení a bot pro starší děti je problém, shodují se rodiče

09.02.2021 13:20

Máte doma starší dítě a řešíte, kde mu koupíte potřebné oblečení nebo nové boty? Nejste sami. Tento problém má spousta rodičů. Jak ho řešit?

zákaz oblečení_Milan Janoch

Děti ve věku druhého stupně základních škol mají někdy velikost oblečení a bot stejnou jako dospěláci. Vláda ovšem povolila prodávat jen dětské oblečení a obuv. Podle vicepremiéra a ministra průmyslu a dopravy Karla Havlíčka by se při prodeji obuvi měli prodejci řídit tabulkou České obuvnické asociace. Ta považuje za dívčí boty ty do velikosti 39, chlapecké pak do čísla 42. Co když dítě ale novou obuv opravdu potřebuje?

Každý obchod má jinou strategii. Některé mají za páskou opravdu vše, co není bráno jako dětské, jiní spoléhají na poctivost zákazníků. „Máme zde řadu zákazníků ve věku dětí, které mají velikost větší než 40, tím pádem by si v rámci dětské velikosti to zboží nemohli vybrat,“ řekl mluvčí řetězce Tesco Václav Koukolíček s tím, že pokud přijde rodič s dítětem, které obuv potřebuje, pracovník mu ji bez problému vydá.

Výhodu v tom případě mají ti dospěláci, kteří mají nohu malou a vejdou se tak do dětských tabulek. "Mám veikost bot 38, v pohodě jsem si tak mohla koupit zimní boty v regálu s dětským zbožím. Vybírala jsem decentní, bez obrázků, i tak byl výber velký," sdělila nám šedesátiletá zákaznice.

Většina obchodů pak zákazníky odkazuje na e-shop. Problém je v tom, že koupit botu na internetu se rodičům často nevyplácí, neodhadnou velikost nebo jsou boty šité tak, že dětem nesedí.

Jak takový problém řešíte vy?

Foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24