QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nákupní horečka! Lidé berou kvůli koronaviru opět obchody útokem - FOTKY

12.03.2020 10:40

Prázdné regály v supermarketech jsou opět realitou. Tentokrát už tolik nejde na odbyt mouka a těstoviny. Zákazníci berou útokem pulty s masem, ovocem, zeleninou a mraženými výrobky.

2
21356

Náporu zákazníků čelí plzeňské supermarkety v souvislosti s hrozbou koronaviru opět od začátku tohoto týdne. Zatímco v únoru, když se objevily první zprávy o šírení viru v zahraničí, šly na odbyt především těstoviny a mouka, teď se nakupující zaměřili na maso, ovoce, zeleninu, mražené výrobky především pizzy a na balenou vodu.

V Kauflandu v Plzni na Borech nejsou výjimkou zákazníci, kteří mají dva vozíky vrchovatě naplněné masem baleným i váženým. Lidé se ve frontě u pultu s masem zlobí, že se na ně nedostane. Od pondělí rychle mizí z regálů také zelenina, například tříkilová balení mrkve, banány a jablka.

Podobná situace je také v Lidlu v plzeňských Doudlevcích, kde jde na odbyt především maso a mražené potraviny.  "Přijela jsem koupit maso k večeři, ale regály jsou téměř prázdné. Všechno maso včetně mletého je vyprodané. Zůstalo tady jen pár kousků hovězího a losos," říká překvapená zákaznice Marie Koutská.

Více o nákupní horečce kvůli koronaviru jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24