QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstek Zarzycký převzal v Plzni pochodeň míru - FOTKY!

13.08.2020 19:39

Peace Run, štafetový běh s hořící pochodní míru, měl zastávku v západočeské metropoli. Za Plzeň symbolickou pochodeň převzal 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

foto 1
peace run (5)peace run (3)peace run (2)peace run (1)peace runfoto 1

"Je to krásná akce, která má za cíl šířit atmosféru přátelství a míru. Letos se sice kvůli koronaviru běží pouze v Čechách, jsem ale rád, že se akce koná," uvedl náměstek Roman Zarzycký s tím, že je pro něj poctou převzít za město Plzeň pochodeň s tímto posláním.

Peace Run je nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 140 zemí světa. Koná se už od roku 1987. Letos se ale výjimečně beží jen přes Českou republiku, speciální trasa mírového běhu vede z nejvýchodnějšího bodu do nejzápadnějšího bodu ČR, a to od 1. do 16. srpna (viz mapa).

V pátek 14. srpna bude mít běh zastávku v Konstantinových Lázních. "Zájemci z řad veřejnosti se mohou k běhu připojit a to buď v Okrouhlém Hradišti na návsi ve 12:25 hod. a nebo v rámci kratší varianty u odbočky k bývalému kamenolomu Hradišťský vrch ve 12:35 hodin," informuje město.

Posláním běhu je vytvářet a šířit atmosféru přátelství, míru, porozumění. Současně překonávat hranice mezi lidmi nejrůznějších národů, přesvědčení a hranice v nás samotných. Je inspirací k hledání toho, co ve skutečnosti vyjadřuje slovo “mír” a jak jej může každý z nás v běžném životě naplňovat.

Peace Run založil atlet, filozof a umělec Sri Chinmoy (1931-2007), který službě ideálům světového míru a harmonie věnoval celý svůj život. Svou životní filozofií, dílem a neúnavným úsilím inspiroval lidi nejrůznějších národů a kultur, za což obdržel mnohá mezinárodní ocenění.

peace run

 

  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24