QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Namol opilý muž chtěl napadnout strážníky! Na záchytku putoval v poutech

22.03.2019 11:53

Hodně velká přemíra alkoholu i agresivity vyjde nejspíš dost draho muže, který se snažil napadnout strážníky na Klatovské v Plzni. Nadýchal skoro 3 promile.

FOTO_Městská policie Plzeň

Další případ spojený s alkoholem museli řešit strážníci na Klatovské v Plzni. Hlídka strážníků vyjížděla na místo kvůli oznámení o dvojici opilců, kteří vrávorají u křižovatky s Nerudovou ulicí.

"Zjevně podnapilí se pohybovali u křižovatky ulic Klatovská a Nerudova, hrozilo, že mohou spadnout do silnice. Jeden z vrávorajících opilců po příjezdu přivolané hlídky městské policie obrátil svou pozornost na zasahující strážníky," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Situaci se opilec snažil řešit skutečně radikálně. Na jednoho ze strážníků se dokonce pokusil zaútočit. "Sprostě na ně pokřikoval. Jakmile ho vyzvali, aby se jim legitimoval, nereagoval, začal máchat kolem rukama a rozhodl se, že na místě nezůstane, že půjde pryč. Nedal si říct, neakceptoval výzvu, aby se zklidnil a zůstal na místě. Otočil se a s napřaženou rukou v pěst se pak přibližoval ke strážníkovi. Za užití donucovacích prostředků byl zpacifikován, skončil s pouty na rukou," pokračuje mluvčí strážníků.

Jeho další cesta tak vedla na záchytku. Tam se ukázalo, že s alkoholem skutečně nešetřil. Dechová zkouška u něj prokázala skoro 3 promile. Po vyspání na záchytce se bude zpovídat z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci, za který mu hrozí až desetitisícová pokuta.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24