QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Napadení u pomníku Díky, Ameriko! v centru Plzně. Policie žádá o pomoc veřejnost

24.07.2020 9:00

Trojice mužů napadla 11. července brzy ráno u pomníku na Americké třídě minimálně čtyři osoby. Hlavním aktérem byl vyšší štíhlý muž tmavé pleti. Policie hledá napadené i svědky.

Dne 11. července krátce před půl pátou ráno u pomníku "Díky, Ameriko!" na Americké třídě v Plzni došlo před svědky k fyzickému napadení minimálně čtyři dosud neustanovených osob.  Zatím neznámý pachatel do nich strkal, snažil se je kopat do spodní části těla, navíc každého z  napadených udeřil do hlavy a srazil na chodník.

"Uvedeného jednání se měli dopustit tři muži, kdy hlavním aktérem byl muž vyšší štíhlé postavy, tmavé pleti, krátce střižených tmavých vlasů do tzv.´ostrůvku´, oblečený do bílého trika s krátkým rukávem, světlejších kalhot a tmavých bot. Dalším z agresorů byl muž vyšší štíhlé postavy, tmavé pleti, krátce střižených tmavých vlasů, oblečený do modré košile s dlouhým rukávem, světlých kalhot a tmavých bot, který měl přes rameno černou taštičku s bílými pruhy. Třetí z agresorů byl muž vyšší zavalité postavy, tmavé pleti, krátce střižených tmavých vlasů do tzv. ´ostrůvku´, kdy vzadu má vlasy delší, oblečený do tmavého trika s krátkým rukávem s nápisem Pitbull, tmavých kalhot a bílých bot,“ sděluje k popisu agresorů policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Kriminalisté mají k dospozici fotografie z kamerového záznamu, na kterém je zachycena celá událost.

"Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osoby zachycené na přiložených fotografiích, dále případné svědky a všechny poškozené, kteří byli na místě napadeni, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24