QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Narkoman vlétl s autem do zahrady. Na sjetých pneumatikách dostal smyk

09.12.2019 10:04

Hrozivě vypadající nehodu šetří policisté na Domažlicku. Zfetovaný řidič dostal v zatáčce smyk, prorazil plot a doslova vlétl do zahrady, kde ho zastavil až strom.

ilustrační foto_QAP foto (3)

K dopravní nehodě vyjeli o víkendu policisté do Štítar na Domažlicku. Šestadvacetiletý řidič se posilnil marihuanou a pervitinem a sedl za volant.

"Řidič osobního automobilu Ford Focus jedoucí ve směru od obce Svržna na obec Vítání nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám a na mokré vozovce při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk. Vjel do protisměru a dále vlevo mimo komunikaci, kde narazil do dřevěného oplocení domu, poté vjel na zahradu uvedeného domu, kde narazil do ovocného stromu,“ popisuje nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová. Na zahradě naštěstí v té době nikdo nebyl.

Policisté navíc zjistili, že auto má totálně sjeté pneumatiky a na obou nápravách má gumy od různých výrobců.

"Požití alkoholu u řidiče vyloučila dechová zkouška, orientační test na návykové látky byl však pozitivní na marihuanu a pervitin. Řidič se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24