QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nebezpečí vzniku požárů platí dál! Pokles teplot nepomohl, sucho přetrvává

09.07.2019 7:02

I přes pokles teplot v regionu meteorologové znovu varují kvůli nebezpečí požárů. Nedoporučuje se rozdělávání ohně v přírodě, odhazování nedopalků a další záležitosti. Problém dělá sucho!

4

Ačkoliv teploty v regionu nejsou rozhodně tropické, hrozba vzniku požárů nad regionem dál visí. Problémem je dlouho přetrvávající sucho, které je pro vznik požáru ideální podmínkou.

Český hydrometeorologický ústav opětovně upozorňuje, aby lidé dbali maximálních možných opatření. Navíc vyhlídky na déšť, který by to změnil, příliš velké nejsou, A to zatím ani v souvislosti s předpovědí, že by měl v závěru týdne přijít déšť.

"V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů," informoval Český hydrometeorologický ústav. Výstraha aktuálně platí pro celý Plzeňský kraj až do odvolání.

Důrazně se doporučuje nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

"Je nutné řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou," upozorňují meteorologové.

FOTO ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24