QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nebezpečné vybržďování a incident mezi řidiči šetří policie! FOTKY

27.01.2019 11:06

Policie se zabývá incidentem mezi řidiči na silnici na Tachovsku. Nedání přednosti skončilo nebezpečným vybržďováním, honičkou i poškozením auta. 

1
123ViewImage (1)

Nedání přednosti v jízdě skončilo nebezpečným vybržďováním i poškozením auta. Případem se zabývají policisté z Tachovska. K incidentu došlo 16. ledna letošního roku kolem 19. hodiny na silnici mezi obcemi Tachov a Planá.

"Z dosavadního šetření vyplývá, že za obcí Vítkov předjel 23letý řidič vozidla Peugeot osobní vozidlo Škoda Fabia, které řídil 23letý řidič a jako spolujezdkyně s ním jela 18letá mladá žena. Po předjetí fábie řidič peugeotu začal náhle brzdit tak intenzivně, že na tuto neočekávanou situaci nestihl řidič fábie reagovat a narazil přední částí auta do zadní části peugeotu. Poté, co měl řidič peugeotu z vozidla vystoupit a opakovaně udeřit rukou do druhého vozidla, jeho řidič stojící peugeot objel a pokračoval dál na Planou," popisuje mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Agresivní řidič sedl do vozidla a začal druhý vůz pronásledovat až k obci Nahý Újezdec, kde ze svého jízdního pruhu vyjel do protisměru, na úroveň fábie, a opakovaně do tohoto vozidla najel. "Při tom došlo k poškození levého boku vozidla Škoda Fabia a pravého boku vozidla Peugeot. Následně se agresor s vozidlem otočil a odjel ve směru na Tachov," doplňuje plicejní mluvčí.

Podle výsledků vyšetřování se všichni aktéři uvedeného případu znají a celému incidentu předcházela nepozornost, následné nedání přednosti v jízdě ze strany řidiče fábie, který měl přehlédnout vozidlo Peugeot jedoucí po kruhovém objezdu v Tachově.

"Tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a případ je v tuto chvíli kvalifikován jako přečin poškození cizí věci," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24