Nebezpečný pachatel mířil na zaměstnance hotelu v Černicích zbraní – FOTKY

25.01.2020 10:35

Ozbrojený Slovák dopadený v plzeňských Černicích už čelí obviněním z několika trestných činů. Policisté při velké pátrací akci zadrželi  i 40letou ženu. Přinášíme nové informace k případu!

1
321

Velká pátrací akce, do které se zapojily desítky policistů i vrtulník, se rozjela ve čtvrtek 23. ledna. Slováka ve věku 31 let se podařilo brzy vypátrat a zadržet. Kriminalisté ho obvinili hned z několika přečinů, kdy jedním z nich je nebezpečné vyhrožování. 

"Plzeňští policisté se již delší dobu zabývají zvýšeným nápadem majetkové trestné činnosti. Proto vznikla speciální pracovní skupina policistů, kteří se touto kriminalitou konkrétněji zabývali a získávali informace pro potřeby trestního řízení,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

"Práce policistů sklidila úspěch tento čtvrtek, kdy probíhala v plzeňských Černicích pátrací akce po muži, který měl vstoupit do jednoho z objektů, přičemž měl být ozbrojen. Abychom prověřili tyto skutečnosti, zajistili maximální bezpečnost životů a zdraví osob a jejich majetku a dopadli co nejdříve hledaného muže, byl do této akce nasazen zvýšený počet policistů a situaci ze vzduchu nám pomáhal monitorovat i policejní vrtulník. Do několika málo hodin se policistům podařilo  hledaného muže cizí státní příslušnosti zadržet,“ dodává policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Muž se kriminalistům přiznal, že 23. ledna ráno vnikl bez použití násilí do jednoho hotelového objektu. Vyrušila jej ale zaměstnankyně hotelu. Muž jí tvrdil, že je zde ubytovaný a dokonce sdělil i číslo svého pokoje. Žena ho vyzvala, aby s ní šel na recepci. Muž znervózněl a chtěl z místa rychle odejít. Na recepci v tu chvíli dorazil další ze zaměstnanců a společně muže oslovili, aby se vrátil a oni mohli ověřit, zda je zde skutečně ubytovaný.

"Muž ovšem sáhl po zbrani, kterou měl uschovanou za pasem a mířil na oba zaměstnance se slovy, že nic neodcizil ani nepoškodil. Vzápětí zbraň uschoval zpět a z místa odešel. Zbraň, kterou měl mít zadržený muž, jsme nalezli a zajistili pro potřeby trestního řízení. Můžeme potvrdit, že se nejednalo o maketu zbraně, nicméně zajištěná zbraň je v současné době předmětem dalšího zkoumání a prozatím se k ní nelze přesně vyjádřit,“ dodává mluvčí.

Muž se přiznal i k další majetkové trestné činosti. Na základě všech zjištěných skutečností zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání jako obviněného ze spáchání několika trestných činů v oblasti majetkové trestné činnosti a jednoho násilného trestného činu. Obviněný je od soboty 25. ledna ve vazbě.

Při čtvrteční pátrací akci policisté zadrželi i 40letou ženu, která je zajímala v souvislosti s jinou majetkovou trestnou činností. Ta už čeká na soud ve vazbě.

Kriminalisté se oběma případy dále zabývají. Více o pátrací akci v Černicích jsme psali zde

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24