Neděle ve znamení nehod! Zasahovat musel i vrtulník letecké záchranky

17.02.2019 18:18

Neděle byla na silnicích v regionu ve znamení nehod, které zaměstnaly složky IZS. K nehodě motorkáře na Klatovsku musel letět dokonce vrtulník.

foto QAP CZ

Hned k několika nehodám musely během neděle vyjíždět složky IZS v Plzeňském kraji. Zasahovat musel také vrtulník letecké záchranky.

Odpoledne došlo k nehodě u obce Bojanovice na Klatovsku. "Krátce po 16. hodině došlo k dopravní nehodě s vážnými zraněními na silnici 169/II u obce Malé Hydčice. Dopravní nehoda vznikla při předjíždění jednoho osobního auta druhým, kdy se osobní vozidlo srazilo s motorkářem. Dechové zkoušky u řidičů aut byly s negativním výsledkem. Příčina dopravní nehody je pravděpodobně nesprávné předjíždění," řekla k průběhu nehody mluvčí policie Iveta Kořínková.

"Z místa nehodyjsme transportovali muže, ročník 1982, s těžkým zraněním leteckou cestou na urgentní příjem FN Plzeň," doplnila Mária Svobodová, mluvčí záchranky.

Na Klatovsku se bouralo i na silnici Prášily - Nová Hůrka po 13. hodině. "Osobní automobil skončil na střeše, alkohol u řidičky byl vyloučen dechovou zkouškou," popsala policejní mluvčí.

Při nehodě došlo ke zranění několika osob, včetně dětí. "Z místa nehody transportujeme 2 děti mladší 18 let s lehkými zraněními a muže zhruba ve věku 40 let také s lehčím zraněním do Klatovské nemocnice pozemní cestou," dodala mluvčí krajské záchranky.

V Plzni museli záchranné složky řešit pro změnu střet auta s chodkyní v ulici Edvarda Beneše. "Při dopravní nehodě došlo ke střetu vozidla Volkswagen, které řídil muž, ročník 1951, s chodkyní, ročník 1949, která přecházela silnici se svým psem. Nehoda se stala v malé rychlosti, zřejmě kvůli oslnění řidiče. Chodkyně v místě přecházení silnice neměla přednost jelikož blikala světelná signalizace. Chodkyně utrpěla lehká zranění," uzavřela sérii nehod Iveta Kořínková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24