Nehoda na Rokycansku! Auto sjelo z dvacetimetrového srázu do potoka- FOTKY

15.01.2021 19:03

V pátek 15. ledna odpoledne došlo k nehodě na Rokycansku mezi obcemi Střapole a Sedlecko. Řidič nezvládl řízení na zasněžené silnici, dostal smyk a sjel s autem ze srázu do potoka.

nehoda patek 33
nehoda patek 33nehoda patek 1nehoda patek 2nehoda patek

Na místě byly dvě zraněné osoby. "Jednu osobu jsme vyprošťovali, obě osoby si převzala záchranná služba," uvedl k nehodě mluvčí hasičů.

Žena a muž měli velké štěstí, vyvázli s lehčím zraněním. "Zdravotnická záchranná služba z místa nehody transportuje ženu ročník 1963 a muže ročník 1957 do fakultní nemocnice v Plzni na urgentní příjem. Oba jsou při vědomí s lehčími zraněními," uvedla Mária Svobodová, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Řidič měl problémy na zasněžené silnici. "Řidič, ročník narození 1957, jel s osobním vozidlem Ford Fiesta ve směru od Sedlecka na Střapele. Z dosavadního šetření vyplyvá, že při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, povětrnostním podmínkám a svým schopnostem, na zasněženém povrchu vozovky nezvládl řízení a po projetí zatáčky uvedl auto do smyku. Přejel do protisměru a dále mimo komunikaci, kdy sjel z 20m srázu a přední části havaroval v potoce," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

foto: HZS Plzeňského kraje

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24