Nehody nákladních aut zkomplikovaly provoz na jižním Plzeňsku - FOTKY

20.05.2019 14:18     20.05.2019 14:48

Hasiči i záchranáři museli v pondělí během zhruba dvou hodin vyjíždět hned ke třem dopravním nehodám na jižním Plzeňsku. Ve všech případech figurovala nákladní auta.

5
52314

Nehody se začaly množit v pondělí před polednem. Stačily k tomu přitom jen necelé dvě hodiny, aby měli hasiči i záchranáři plné ruce práce. Ve všech nehodách navíc figurovala nákladní auta.

"První nehoda se stala mezi Merklínem a Lhotou v lokalitě Na Radosti po 11:30. Došlo zde k převržení nákladního automobilu převážejícího štěrkopísek. Docházelo k úniku PHM do půdy, proto bylo na místo povoláno životní prostředí. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru. Řidiče na místě ošetřila zdravotnická záchranná služba. Vysypaný materiál bylo nutné přeložit na náhradní vozidlo," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Také ve druhém případě bouralo nákladní auta. "Další nehodu řešili hasiči nedaleko skládky Na Vysoké. Šlo o střet nákladního a osobního auta. Jednu zraněnou osobu si převzala zdrasvotnická záchranná služba a po ošetření ji ponechala na místě," pokračuje mluvčí krajských hasičů.

I v pořadí třetí nehoda se odehrála na jižním Plzeňsku. "Tentokrát šlo o nehodu dvou nákladních vozidel, která se stala před 13:40 na silnici číslo 20 z Nepomuku na Prádlo u lokality Nový Mlýn. Vozidla se střetla v protisměru. Jeden řidič byl ošetřen s lehčím zraněním. K úniku provozních kapalin nedošlo," uzavírá sérii nehod Petr Poncar.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24