QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejdelší bobová dráha je otevřená ještě na začátku listopadu

18.10.2018 10:15

Do Sankt Englmaru v Bavorsku můžete vyrazit ještě teď na podzim. Čeká vás nejdelší bobová dráha v Bavorsku, volnočasový zážitkový park a nedaleko i dům vzhůru nohama nebo stezka v korunách.

bobundcoaster_1_head
Sant Englmar _bobova drahaSant Englmar _novinkazazitkovy_park_sankt_englmar (8)zazitkovy_park_sankt_englmar (12)zazitkovy_park_sankt_englmar (15)Wald Wipfel Weg_foto_QAP (2)Wald Wipfel Weg_foto_QAP (3)Wald Wipfel Weg_foto_QAP (4)zazitkovy_park_sankt_englmar (1)FruehlingSommer-01hausamkopf_1hausamkopf_2bobundcoaster_1_head

Využijte příjemného počasí letošního podzimu a udělejte si jedinečný výlet za hranice do Bavorska. Navštivte Lesní cestu v korunách stromů s domem vzhůru nohama a také zážitkový park „Egidi-Buckel“ s nejdelší bobovou dráhou v Bavorském lese o délce více než 1.000 m.

Městečko St. Englmar leží nedaleko hranic s Českou republikou, v blízkosti obce Viechtach, cca 50 km od hraničního přechodu Železná Ruda, 40 km od hraničního přechodu Folmava, nebo 90 km od Strážného.

St. Englmar  je ještě tak trochu zapomenutým turistickým rájem. V překrásné přírodě Bavorského lesa zde najdete v nadmořské výšce více než 800 m jedinečnou stavbu – Lesní cestu v korunách stromů (WaldWipfelWeg), umístěnou na 30 m vysokých pilotech. Za dobrého počasí nabízí výhledy daleko do krajiny až k Dunaji a vrcholkům Alp. Lesní cesta v korunách stromů plynule navazuje na Přírodní zážitkovou stezku, která je didakticky zpracována a přináší zábavu i poučení pro malé i velké. Navíc je v areálu Stezka optických klamů, dětský lanový park, indiánské týpý, zvířátka a je tu ještě jedno velké lákadlo - dům vzhůru nohama.

Rodiny s dětmi si v St. Englmaru užijou zábavu po celý den. V bezprostřední blízkosti areálu WaldWipfelWeg můžete navštívit  ještě zážitkový park „Egidi-Buckel“ s nejdelší bobovou dráhou v Bavorském lese.

Areál s bobovými drahami, rozhlednou, trampolínami, dětskými hřišti, skluzavkami apod. je otevřený ještě první týden v listopadu. Pak se zavírá. Vstupné se sem neplatí, zaplatíte jen za jednotlivé jízdy na bobových drahách.

Stezka v korunách stromů je otevřena celoročně.

Důležité odkazy pro další informace (areály mají stránky v českém jazyce):

https://www.sommerrodeln.de

http://www.waldwipfelweg.de

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24