Nejen hledání výbušnin a drog! Policejní psi působí i v rolích terapeutů - FOTKY

26.03.2019 12:56

Jsou experty na vyhledávání drog i bomb, kromě policejní práce ale umí také pomáhat v rámci canisterapie. Psovod se svými "parťačkami" vyrazil na návštěvu domova pro seniory.

1
13254

Nejen na policejní práci jako je vyhledávání výbušnin nebo drog jsou specialisté policejní psi krajského ředitelství v Plzni. Působit mohou také v rámci canisterapie. Jedna z takových návštěv psovoda zamířila v Plzni do Senior Residence Terasy.

"Policisté seniorům popsali svoji činnost i veselé historky ze služby a předvedli poslušnost služebních psů. Babičky se mohly se služebními psy pomazlit, dát jim nějakou laskominu a Cofina i Axi jim za to podaly pac. Policejní psovod je u Policie České republiky ve službě 26 let z toho 20 let zařazen u služební kynologie. Má doma ustájeny 3 služební psy, jsou to členové rodiny," říká mluvčí policie Iveta Kořínková.

Senior residence Terasy má aktuálně přes pět desítek klinetů, většinu tvoří ženy. Nejstarší obyvatelce je 99 let.

Služební psi jsou každý rok ve výcvikovém středisku Policejního prezidia přezkušováni a obhajují atestaci ve své specializaci na vyhledávání drog nebo výbušnin. "Co se týče canisterapie, tak tam rovněž náš policejní psovod společně s Cofinou každý rok obhajují atest canisterapeitického týmu," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24