Nejstarší masopust v regionu i řada koncertů! Na Tachovsku to žije

25.02.2019 12:56

Na Tachovsku se v nadcházejících dnech rozhodně nebudete nudit. Chystá se řada akcí a dojde dokonce i na vůbec nejstarší masopust v regionu. Kam vyrazíte? Nechte se inspirovat!

IMG_0092

Představí Pampeliškovou kuchařku

Planá - V Městské knihovně v Plané představí v úterý  26. února od 17 hodin Pampeliškovou kuchařku. Autorka Jana Vlková, která ráda pojídá různé květy a zeleň sestavila tuto kuchařku z oblíbených receptů. Vstupné na besedu činí 90 korun.

V Tachově začíná PAF

Tachov - Mezinárodní festival PAF 2019 začíná 1. března v tachovské Muzeu Českého lesa. Výstava potápěčských fotografií Veroniky Matějkové zde bude zahájena v 18 hodin. V sobotu 2. března bude v kině Mže v  hlavním sále bude výstava  150 nominovaných  fotografií.

Nejstarší masopust regionu

Sulislav - Už 234. masopust se bude konat v Sulislavi na Tachovsku. Jeho tradice sahá až do roku 1785, jak uvádí sulislavská kronika. Sraz masek je v sobotu 2. března ve 13 hodin na návsi u zastávky.

Masopust v Černošíně

Černošín - I v Černošíně se začínají vracet k masopustu. Po odmlce se bude konat masopust v sobotu 2. března. Sraz masek je ve 12 hodin před tamním městským úřadem. Akci pořádá Český svaz žen.

V Boru vás naučí vycvičit psa

Bor - V Boru chystají kurz pro základní výcvik psa. V rámci kurzu pod názvem Školka pro štěňata a mladé psy se můžete naučit od zkušených kynologů vycvičit své štěně. Kurz se  bude konat v neděli 3. března od 9 hodin na Kynologickém cvičišti v Boru.

V Cebivi začíná výroba velikonočních dekorací

Cebiv - Každý týden se teď konají dílničky velikonočních dekorací na cebivském obecním úřadu. Zájemci jsou zváni vždy v pátek od 16 hodin. Tvořeníčko je hlavně pro děti, ale i doprovod je vítán!

Brutus se chystá do Stříbra

Stříbro - Legenda českého bigbítu zavítá v sobotu 2. března do stříbrského kulturního domu. Akce začíná ve 21  hodin a vstupenky je možné si zakoupit v kanceláři Městského kulturního střediska ve Stříbře v kině Slavia.

Tráva zavítá do Plané

Planá – O Expedici na K2 přijede do plánského Kinanekina vyprávět horolezec Jan Tráva Trávníček. Náročná cesta na vrchol nese spoustu času i překvapení, jak ji horolezci zvládli? Doplněno i video projekcí. Akce se koná 6. března od 19 hodin a vstupné činí 90 korun.

Autorské čtení básní

Černošín - Na autorské čtení básní šéfredaktora Tachovského deníku Jiřího Kohouta se můžete vydat do černošínského muzea. Jak líbá múza novináře zjistíte 8. března od 17 hodin. Všichni jsou zváni.

V Kostelci oslaví MDŽ

Kostelec - Na tradiční oslavu Mezinárodního dne žen se mohou těšit kostelecké ženy.právě pro ně je chystán program v kostelecké hospůdce v sobotu  9. března od 18 hodin.

Představí knihu Běh života s úsměvem

Tachov - Tachovská knihovna zve na setkání s běžkyní a autorkou knih nejen o běhu Zuzanou Součkovou ze Stříbra. Ta bude v knihovně předčítat v pondělí 11. března od 18 hodin.

Ivanka Devátá v Černošíně

Černošín – V černošínském motorestu Vlčák bude vyprávět Ivanka Devátá, která si přiveze jako hosta italského zpěváka a producenta Andrea Andreia. Akce se koná 22. března od 19 hodin a je bez vstupného.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24