Největší přehlídka koní v kraji se chystá ve Štěnovickém Borku

13.03.2018 19:03

Desítky plemenných hřebců, jezdecké ukázky, setkání s Janem Kratochvílem a Josefem Váňou i soutěž chladnokrevných koní v tahu – to vše nabídne sobotní chovatelská přehlídka koní ve Štěnovickém Borku.

12

Více než tři desítky plemenných hřebců se představí v sobotu 17. března na chovatelské přehlídce v jezdeckém areálu ve Štěnovickém Borku. Program začne v 10 hodin dopoledne oblastním kolem skoku ve volnosti. Slavnostní zahájení je pak naplánováno na 11.30, kdy hlavní část akce zahájí spřežení fríských hřebců.

V jezdecké hale se předvedou hřebci od těch nejmenších poníků až po tažného koně plemene percheron, který váží přes 1000 kilogramů. "Dalším bodem programu bude setkání s vítězem loňské Velké Pardubické Janem Kratochvílem s koněm No Time To Lose a Josefem Váňou,“ sděluje organizátor akce Jaroslav Rédl.

"Chybět nebudou ani soutěže chladnokrevných koní v tahu. V rámci doprovodného programu dorazí  plzeňská kočí paní Šůsová s pivovarským vozem se sudem piva,“ dodává  Jaroslav Rédl.

Ke konci předvedou ukázku jezdeckého umění za doprovodu hudby, takzvanou čtverylku irští cobové. "Připraveny jsou  i ukázky voltiže a westernového ježdění. Snažili jsme, se aby program byl co nejpestřejší a také, aby nebyl příliš zdlouhavý,“  připomíná Jaroslav Rédl s tím, že otazník se zatím vznáší nad slíbenou ukázkou práce pražské jízdní policie.  V sobotu se totiž v Edenu koná fotbalové derby Sparta – Slavia, kde budou policisté dohlížet na pořádek a není jisté, zda se podaří uvolnit potřebný počet jezdců a koní.

V části jezdecké haly najdou zájemci i prodejní stánky. Na programu je dále výstava zemědělské techniky a zajištěno je i občerstvení. Letošní ročník chovatelské přehlídky v našem regionu bude už 21. Akci každoročně navštíví 500 až 700 diváků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24