QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Největší série krádeží kol v Plzni! Škoda se vyšplhala na milion - FOTKY, VIDEO

11.10.2018 12:54

Speciální policejní tým dokončil vyšetřování největší série krádeží kol v Plzni v historii. Ukázalo se, že banda ukradla šest desítek kol za zhruba milion!

6
512346

Plzeňští kriminalisté se pyšní jedním z největších úspěchů poslední doby. Speciálně sestavenému týmu se podařilo v uplynulých měsících odhalit zloděje, kteří stáli za největší sérií krádeží kol ve městě. V čele bandy stál ostřílený zloděj, který se krádežemi kol živil opakovaně a byl za to i v minulosti odsouzený.

Vše začalo letos v březnu, kdy začala kola mizet ve velkém ze sklepů, bytů a domů po celé Plzni ve velkém. Detektivové postupně díky vytrvalé práci přišli na stopu dost protřelého zloděje, který už měl z minulosti na kontě celou řadu podobných případů.

"Speciálně vytvořený tým kriminalistů pečlivě zajišťoval veškeré stopy a shromažďoval poznatky, které vedly k dopadení pachatele této trestné činnosti. Klec spadla na konci června, kdy byl devětatřicetiltý muž umístěn na vazbu. Kriminalisté ho v té době usvědčili z 19 případů," připomíná mluvčí policie Veronika Hokrová.

Tím to ovšem neskončilo a detektivové ve vyšetřování pokračovali. Bylo totiž v podstatě jasné, že krádeží bude mnohem víc. Konečné číslo je skutečně závratné. "Práce policistů tímto ovšem neskončila a zabývala se případem i nadále, to vše se vyplatilo a díky své precizní práci odhalili, že 39 letý muž spáchal dalších 60 skutků. Odhadovaná výše škody, kterou svým jednáním pachatel způsobil se vyšplahala k téměř jednomu milionu korun," potvrdila Veronika Hokrová.

Vzhledem ke konečnému "účtu" hrozí šéfovi bandy nově až 8 let vězení. V souvisloti s tímto případem plzeňská kriminálka odhalila také další dva spolupachatele, kteří se na několika krádežích podíleli, ale také kradli samostatně. Oba muži jsou také obviněni.

 

 

FOTO, VIDEO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24