QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Největší tropy byly v Plzni! ČHMÚ vydal výstrahu kvůli vysokým teplotám

15.06.2019 9:37

Plzeň byla v pátek místem s nejvyššími teplotami v republice. V Bolevci bylo naměřeno vůbec nejvíc stupňů. Meteorologové vydali další výstrahu kvůli vysokým teplotám.

Bolevák 2_srpna 2014_QAP FOTO (10)

Pátek přinesl opět teploty, které překonaly hranici tropické třicítky. V Plzeňském kraji padl také rekord. Stanice Plzeň-Bolevec byla dokonce nejtropičtějším místem republiky. Meteorologové tam naměřili 32,9 stupně a byl tak překonán rekord z roku 1980 o tři desetiny stupně. 

Výstraha kvůli vysokým teplotám, které přesáhnou i ve stínu 31 stupňů, platí pro celý Plzeňský kraj také pro sobotu od 13. hodiny do 19. hodiny. 

K tropickým teplotám by se měly přidat bouřky. "V sobotu v odpoledních a večerních hodinách se budou místy vytvářet bouřky, ojediněle i silné doprovázené přívalovými srážkami až kolem 50 mm, kroupami a nárazy větru až kolem 25 m/s (kolem 90 km/h)," upozorňují meteorologové.

Bouřky by měly přinést ochlazení. V neděli bude většinou oblačno, zpočátku na většině území s občasným deštěm. Odpoledne bude oblačnosti i srážek ubývat. Teploty budou mezi 21 a 24 stupni. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24