Nelekněte se! ČSAD Plzeň je nyní Z-Group bus

22.01.2021 14:55

Svou značku, která má na Plzeňsku obrovskou tradici a historii, si ale ponechá, je po něm pojmenována celá divize nově vzniklého celorepublikově působícího dopravce.

16930_DSC_3410

Plzeňské ČSAD se sloučilo s firmou Autobusová doprava Miroslav Hrouda ze Zbirohu a společně s několika dalšími regionálními autobusovými dopravci z různých koutů republiky a stalo se součástí velkého autobusového dopravce Z-Group bus. „Děkuji všem našim cestujícím za rok 2020 a přeji jim hodně zdraví do roku 2021 a věřím, že zůstanou nadále našimi spokojenými zákazníky,“ sdělil Václav Königsmark, ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus.

Z-Group bus a jeho sesterské dopravní společnosti zaměstnávají celkem 1200 řidičů a další provozní a manažerský personál. Další řidiče se společnost chystá nabírat, plánuje expanzi do dalších krajů.

"Skupina zajišťuje veřejnou linkovou autobusovou dopravu v několika krajích (ve Zlínském kraji, Moravskoslezském kraji, Plzeňském kraji, Karlovarském kraji, Ústeckém kraji, Středočeském kraji a v Praze), městskou hromadnou dopravu v několika městech, vnitrostátní i mezinárodní zájezdovou dopravu, zvláštní linkovou dopravu (například návoz a svoz zaměstnanců do firem nebo školní výlety), provozuje cyklobusy a skibusy, zajišťuje náhradní autobusovou dopravu při výlukách železnice, nabízí servisní a pneuservisní služby autobusů a nákladních vozidel, provozuje mycí linky autobusů a nákladních vozidel. Její sesterské společnosti se zabývají také prodejem a distribucí pohonných hmot, provozováním čerpacích stanic pohonných hmot, včetně plnících CNG stanic," uvedl mluvčí společnosti Miroslav Slaný.

Foto: Z-Group bus a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24