QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Německo považuje i Plzeňský kraj za rizikovou oblast. Co to pro nás znamená?

24.09.2020 7:43

Německo s výjimkou Ústeckého a Moravskoslezského kraje považuje území České republiky za epidemicky rizikovou oblast. Výjimku mají pendleři nebo řidiči kamionů.

ETFnco3XYAEgWnt

Hranice mezi Českem a Německem zůstávají otevřené, nutné je ale dodržovat zpřísněná karanténní opatření. Při porušení pravidel hrozí pokuty i několik tisíc eur. Výjimku mají ale pendleři či řidiči kamionů.

Kvůli vysokému počtu infikovaných varujeme před nenaléhavými a turistickými cestami do Česka s výjimkou Ústeckého a Moravskoslezského kraje,“ uvádí ministerstvo zahraničí informace týkající se České republiky.

Obyvatelé oblastí označených RKI za rizikové mohou do Německa i nadále cestovat. Pro překročení hranice ale musí mít test, který není starší než 48 hodin. Pokud ho nemají, musí nastoupit do karantény a rozbor absolvovat do 72 hodin v Německu. Když se koronavirus neprokáže, je možné karanténu ukončit.

Od prvního října se pravidla změní. Test na koronavirus při příjezdu do Německa už stačit nebude, ale bude vyžadována izolace, která bude moci skončit nejdříve po pěti dnech na základě negativního rozboru. Výjimky z těchto omezení mají zatím řidiči kamionů či pendleři, pokud nevykazují příznaky nemoci covid-19.

Foto: twitter Ministerstva vnitra

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24