QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice v Klatovech a Rokycanech rozšiřují provozní dobu odběrových míst

27.10.2020 10:05

Lidé čekali delší dobu, než se mohli dostavit na odběrové místo kvůli testování na koronavirus. Nemocnice v Rokycanech a Klatovech proto rozšiřují provozní dobu odběrových míst.

1

Nemocnice v rokycanech bude nově v provozu každý všední den do 16 hodin a Klatovská nemocnice dala k dispozici ještě odpolední časy v pondělí a ve čtvrtek.

„Provoz odběrového místa v Rokycanské nemocnici se rozšíří od čtvrtka 29. října každý den o dvě hodiny. Nově tedy bude v provozu od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin,“ říká mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

„V Klatovské nemocnici bylo dosud odběrové místo v provozu každý pracovní den od 7 do 11 hodin. To zůstane, ale od příštího týdne bude nově navíc každé pondělí a čtvrtek k dispozici ještě od 12 do 15 hodin," doplnil mluvčí.

Ve všech případech je třeba se k vyšetření předem objednat přes internetový rezervační systém, který je na webech obou nemocnic ve složce - Covid - Vyšetření onemocnění – Jak se k vyšetření objednat. Pacient se objednává sám nebo u starších lidí bez internetu zajišťuje rezervaci lékař. Vytrasované osoby zpravidla rezervuje k odběru KHS.

Obecně se doporučuje dopravit se k odběru autem. Není žádoucí, aby vyšetřovaná osoba používala hromadnou dopravu.

Foto: FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24