QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice v Plzeňském kraji jsou na koronavirus připravené

26.02.2020 19:28

Kvůli nárůstu počtu nakažených koronavirem v Evropě se nemocnice v Plzeňském kraji připravují na případné pacienty s příznaky nemoci.

11

Pro přípravu na možné pacienty s příznaky koronaviru nemocnice vypracovaly dokument, který přesně popisuje postup organizace ošetření, vyšetření a předávání všech informací. S tímto dokumentem jsou seznámeni všichni zaměstnanci nemocnic. Jako opatření se také navýšily zásoby zdravotnických prostředků a ochranných pomůcek, které zabraňují přenosu nemoci.

Všechny nemocnice Plzeňského kraje na svých stránkách informují, jak mají postupovat lidé po návratu z rizikových destinací. Vedle Číny jsou dnes těmito oblastmi také Jižní Korea a Itálie.

„Pokud by se pacient ocitl v krajské nemocnici a měl by epidemiologické příznaky, ihned by dostal respirační masku, jednorázové rukavice, čepici, empír a návleky. Následně by byl izolován, buď přímo v prostorách ambulance, kde je vyšetřován, na izolačním pokoji nebo v případě ohrožení životních funkcí na oddělení ARO v izolačním boxu,“ popisuje jeden z postupů ředitel Domažlické nemocnice a specialista na urgentní medicínu Petr Hubáček.

Mezi ochranné prostředky pro personál patří mimo filtrační polomasky také brýle, ochranné štíty, speciální rukavice a čepice. „Jako další opatření platí také zajištění, aby byl omezen počet zdravotníků, kteří se dostanou do styku s pacientem,“ dodává Petr Hubáček.

Seznam klinických i epidemiologických příznaků koronaviru najdete na stránkách nemocnic Plzeňského kraje a přesné postupování v případě návratu z rizikových oblastí či další informace najdete například také na stránkách Fakultní nemocnice Plzeň.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24