Nemocných s chřipkou ubývá. Do nemocnic se vracejí návštěvy

14.02.2020 13:32     19.02.2020 15:29

Počet lidí s chřipkou klesá. Návštěvy už mohou do krajských nemocnic. Konec omezení ohlásila také Mulačova nemocnice a Privamed v Plzni.

11

V Plzeňském kraji je aktuálně 8020 nemocných, v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je to 1392 nemocných. Chřipková epidemie už trvá jen v okresech Plzeň – jih, Plzeň – město a Tachov.

Zákaz návštěv proto ruší plzeňská nemocnice Privamed. Návštěvy mohou na všechna oddělení opět od čtvrtka 20. února. Do Mulačovy nemocnice v Plzni budou mít návštěvy přístup od pátku 21. února.

Díky částečnému poklesu počtu nemocných chřipkou zrušila od pondělí 17. února zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů na odděleních chirugie a gynekologicko porodnickém Stodská nemocnice. Zákaz nadále trvá na odděleních interny a následné péče.

Zákaz návštěv ukončila k pátku 14. února s okamžitou platností nemocnice v Horažďovicích, od pondělí mohou návštěvy i do Klatovské nemocnice. Zákaz návštěv platí i nadále do odvolání ve Stodské nemocnici. Další zdravotnická zařízení ze Skupiny Nemocnic Plzeňského kraje jsou přístupná bez omezení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24