V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Není zelňačka jako zelňačka! Zkuste lahodnou valašskou kyselici

upr
26. 1. 2019 11:39

Zelňačka je mezi polévkami klasika. Ovšem valašská zelňačka se smetanou a klobásou je luxusní dobrota. Vyzkoušejte tip foodblogerky, určitě budete slavit úspěch!

Na přípravu budete potřebovat:

500 g uzené krkovice (popř. koleno)
1 větší klobása
4 brambory
500 g kysaného zelí (podle kyselosti můžete propláchnout)
1 velká cibule
1 sladká smetana (pokojové teploty)
cca 1 KL majoránky
špetka kmínu
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 stroužky česneku
2 PL hladké mouky
sádlo nebo olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Nejprve uvařte doměkka ve vodě uzené maso. Ve vývaru pak i na menší kostky nakrájené brambory. Nikdy nevařte brambory zároveň s kysaným zelím, zůstanou tvrdé.

Část masa nakrájejte na kousky, zbytek uchovejte k jinému použití. Cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s pokrájenou klobásou orestujte na tuku. Přisypte mouku, chvilku ještě restujte. Poté přidejte zelí, promíchejte a zalijte vývarem bez brambor. Osolte, okmínujte, vhoďte bobkové listy a nové koření a vařte do změknutí zelí. Když je zelí měkké, přidejte uzené maso, brambory, majoránku, rozdrcený česnek a přilijte smetanu.

Vše nechte ještě cca 10 minut provařit. Dochuťte případně solí a pepřem.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Bavte se o víkendu! Tipy na 23. a 24. února

Zábava
 čtení
21. 2. 2019 17:41

Kam vyrazit a jak můžete trávit poslední únorový víkend? Podívejte se na naše tipy z Plzně a celého kraje a nechte se inspirovat, kde se můžete odreagovat...

Plzeň bude patřit masopustům. První proběhne v areálu depa

Zprávy Plzeň
 čtení
21. 2. 2019 14:03

Masopusty se ve velkém rozjíždí po celém regionu. Chybět nebudou ani v Plzni. První se odehraje v tomto týdnu v DEPO2015, hlavní masopustní průvod pak o týden později.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Lázeňský ráj Bad Birnbach! Pojeďte si odpočinout - FOTKY

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Express Servis

Vše pro váš Apple! Prodej a servis Apple telefonů a zařízení.

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí

  Sluha dvou pánů

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  Vitacit + Sapon, Paradox

20:00     Plzeň » KD Šeříková

  Paheyl & Chuť

21:00     Plzeň » Divadlo pod Lampou