V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Není zelňačka jako zelňačka! Zkuste lahodnou valašskou kyselici

upr
26. 1. 2019 11:39

Zelňačka je mezi polévkami klasika. Ovšem valašská zelňačka se smetanou a klobásou je luxusní dobrota. Vyzkoušejte tip foodblogerky, určitě budete slavit úspěch!

Na přípravu budete potřebovat:

500 g uzené krkovice (popř. koleno)
1 větší klobása
4 brambory
500 g kysaného zelí (podle kyselosti můžete propláchnout)
1 velká cibule
1 sladká smetana (pokojové teploty)
cca 1 KL majoránky
špetka kmínu
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 stroužky česneku
2 PL hladké mouky
sádlo nebo olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Nejprve uvařte doměkka ve vodě uzené maso. Ve vývaru pak i na menší kostky nakrájené brambory. Nikdy nevařte brambory zároveň s kysaným zelím, zůstanou tvrdé.

Část masa nakrájejte na kousky, zbytek uchovejte k jinému použití. Cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s pokrájenou klobásou orestujte na tuku. Přisypte mouku, chvilku ještě restujte. Poté přidejte zelí, promíchejte a zalijte vývarem bez brambor. Osolte, okmínujte, vhoďte bobkové listy a nové koření a vařte do změknutí zelí. Když je zelí měkké, přidejte uzené maso, brambory, majoránku, rozdrcený česnek a přilijte smetanu.

Vše nechte ještě cca 10 minut provařit. Dochuťte případně solí a pepřem.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Open air Lucie v Plzni se blíží! Máme výherce soutěže!

Zprávy Plzeň
 čtení
17. 6. 2019 12:30

Už 20. června proběhne v plzeňském amfiteátru na Lochotíně další z legendárních koncertů! Do Plzně na jediný open air přijíždí kapela Lucie. My máme výherce, kteří půjdou zadarmo na koncert!
 

Gambrinus slaví 150 let! Gambrinus den láká na napěchovaný program

Zprávy Plzeň
 čtení
17. 6. 2019 8:59

Pivovar Gambrinus slaví v letošním roce 150 let od svého založení. Krom jiných akcí nebude chybět ani tradiční Gambrinus den. Je za dveřmi a bude opravdu "vyšperkovaný"!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Zlatá stezka: pěší turistika bez hranic na Zelené střeše Evropy

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí

  Iris

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Velké divadlo

  Chyť mě, jestli na to máš - (Catch Me If You Can)

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  Pestalozzi

20:30     Plzeň » Zach's Pub

Kdysi studentská plzeňská rock n´rollová kapela...