QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Neobvyklá dobrovolnická akce startuje v Horažďovicích. Zapojí se celé rodiny

16.08.2019 20:05

Dobrovolníci dorazí i s dětmi, aby pomohli Přírodovědné stanici v Horažďovicích. Čeká je práce na statku, krmení zvířat i zvelebování areálu.

kozy

Envicentrum Proud a Přírodovědná stanice v Horažďovicích přivítají od soboty 17. do 25. srpna už podruhé dobrovolníky z celého světa. Přijede sedm rodin, nejvzdálenější účastníci přiletí z Turecka. Jejich hlavní činností bude pomoc na výukovém statku, krmení zvířat, zvelebování areálu stanice a tvorba výukových pomůcek.

Dobrovolníky čeká čtyři až pět hodin práce denně, podívají se ale i do okolí. Mimo jiné navštíví hrad Rabí. Součástí jejich pobytu bude také mezinárodní večer 22. srpna, kdy se setkají s místními lidmi.

Koncept takzvaného Family workcampu tedy dobrovolnického projektu pro rodiče s dětmi ej poměrně nový a není ve světě tolik rozšířen jako tradiční dvou až třítýdenní akce pro mladé lidi od 18 do 30 let. "Většina našich účastníků už se na dobrovolnických činnostech podílela, teď chtějí podobnou zkušenost předat i svým dětem,“ sděluje Kateřina Trnková z Přírodovědné stanice.

FOTO: Dawid Majchrowski

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24