Nepomuk ovládne Svatojánská pouť! Potrvá tři dny, přinese i omezení

08.05.2019 11:04

Sezóna poutí pokračuje. Na řadě je tentokrát Nepomuk. Tam finišují přípravy na jednu z největších poutí regionu. Svatojánská pouť přinese atrakce, mše i hudební program.

photo-ct-1031-1600--

Přípravy na Svatojánskou pouť v Nepomuku na jižním plzeňsku nabírají na obrátkách. Hlavní program proběhne příští víkend. Už ve čtvrtek 16. května se ale od 10 hodin uskuteční Mše svatá.

V pátek 17. května se pak začne rozebíhat program v centru. Na náměstí budou od 14 hodin přístupní atrakce a proběhnou i první hudební vystoupení.

Hlavní program je připravený na víkend 18. a 19. května. "Čeká vás bohatý kulturní program a staročeský jarmark, který bude doplněn klasickými pouťovými atrakcemi a stánky. Připraveno je množství hudebních a divadelních vystoupení, soutěže pro děti, zpřístupněné památky a samozřejmě poutní mše," láká město Nepomuk.

Jako hlavní hosté se letos představí Olga Lounová, Pilsen QUEEN Tribute Band nebo například Kabát revival Plzeň. Těšit se můžete také na zahajovací koncert tenoristy Martina Vydry a na nedělní hlavní mši svatou. Kompletní program najdete zde.

Pouť tradičně přinese také omezení v centru. "Upozorňujeme, že celé centrum města bude během pouti pro dopravu uzavřeno! Na okrajích města budou připravena značená návštěvnická parkoviště zcela zdarma," uvádí nepomucká radnice.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24