QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Neznámý pachatel násilně vnikl do vozidla v Kovářské ulici - FOTO

16.09.2021 10:30

Násilím vnikl do zaparkovaného vozidla, které prohledal a odcizil z něj nejen elektro nářadí, ale i hotovost v cizí měně. Policisté ve věci vedou trestní řízení a po pachateli pátrají.

Vykradené auto_1
Vykradené auto_1Vykradené auto_3Vykradené auto_2

Ve středu 15. září majitel vozidla tovární značky Audi zjistil, že se mu v brzkých ranních hodinách (01.00-05.00 hod.) kdosi vloupal do jeho vozu, které bezpečně uzamkl a zaparkoval v Kovářské ulici v Plzni.  Obrátil se na policisty obvodního oddělení Plzeň-střed, kteří se nahlášeným případem zabývají.

"Přivolaní policisté místo činu ohledali, zadokumentovali, pořídili fotodokumentaci a zajistili maximálně možný počet stop k dalšímu opatření. Zloděj si zaparkovaný vůz s největší pravděpodobností vyhlédl proto, že se v něm nacházelo několik věcí, které si po detailní prohlídce vozu vzal a z místa odešel. Do automobilu zloděj vnikl násilím. Rozbil několik skleněných výplní dveří a pomocí jedné z nich se do vozidla dostal," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Poškozený majitel měl ve voze uschován průmyslový laser, dvě vrtačky, 4 baterie k AKU vrtačce, svazek klíčů a finanční hotovost ve výši 100 Euro. Tyto věci z vozu jeho majiteli chybí.

"Svým jednáním mu zloděj způsobil dosud přesně nezjištěnou hmotnou škodu poškozením a odcizením, která zcela zjevně přesáhne hranici škody nikoli nepatrné. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež spáchanou v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci a po pachateli a odcizených věcech pátrají," doplňuje Hokrová.

Aby se podařilo pachatele, zjistit a následně dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události. Jakékoli indicie, které by vedly k odhalení totožnosti výše zmiňovaného zloděje, je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení Plzeň-střed. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

 

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24