QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noc kostelů nabídne bohatý program. V Plzni je připravena kyvadlová doprava

22.05.2019 9:47

Noc kostelů letos odstartuje letos v pátek 24. května. V Plzni bude pro zájemce připravená i kyvadlová doprava a do ulic vyjede historický trolejbus. Čtěte podrobnosti!

DSC_9740

Noc kostelů, která letos připadá na pátek 24. května, opět otevře zájemcům i jinak uzavřené prostory církevních budov. V Plzni krom jiného vyjede historický trolejbus, který bude zajišťovat kyvadlovou dopravu.

"Raritou letošní Noci kostelů bude například možnost prohlédnout si kostel, který zatím ještě nestojí. Františkánská farnost v Plzni na Lochotíně zve všechny návštěvníky k seznámení se s místem, kde by měl v budoucnu stát nový farní kostel. Bude zde představen celý projekt a možnost o něm diskutovat," říká Zuzana Lášková z plzeňského biskupství.

Ve spolupráci s Plzeňskými městskými dopravními podniky se v 19:00 po Plzni rozjede historický trolejbus, který bude zadarmo rozvážet cestující a přibližovat je k programům konaným v rámci Noci kostelů. Uvnitř bude hrát na kytaru biskup František Radkovský, vystřídá se také s hudebním duem Švejk. Jízdní řád a trasu trolejbusu najdete zde, kde je také kompletní přehled programu Noci kostelů v rámci Plzeňského kraje.

Do Noci kostelů se zapojují i necírkevní organizace. Například v rámci spolupráce s obcemi bude letos otevřena kaplička v Plzni - Černicích, která patří městu. Přítomný kněz u této příležitosti požehná místním obyvatelům.

Zájemci o setkání s biskupem Tomášem Holubem se mohou přijít podívat třeba na nově otevřený kostel ČCE v Přešticích a na hradní kapli ve Švihově. Kromě toho biskup navštíví také kostely v KlatovechNýrskuBezděkově a Dolní Lukavici.

Za zmínku stojí možnost navštívit bývalou vězeňskou kapli soudu v Klatovech, kde bude od 21:45 možnost zúčastnit se diskuze s vězeňským kaplanem Blažejem Pelánem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24