QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noc na sobotu v regionu sevřou přízemní mrazy! Meteorologové vydali výstrahu

20.09.2019 13:52

Český hydrometeorologický ústav vydal v pátek oficiální výstrahu kvůli přízemním mrazům. Někde by mohla teplota v noci a ráno v sobotu klesnout až na -7 stupňů!

FOTO_QAP_CZ (11)

Výstraha kvůli přízemním mrazům platí kompletně pro celý Plzeňský kraj, a to v sobotu 21. září od 2. hodiny ranní až do 8 hodin ráno. Obezřetní by měli být hlavně zahrádkáři.

"Ve studeném vzduchu se bude ze střední Evropy zvolna přesouvat tlaková výše k jihovýchodu. V důsledku celonočního vyjasnění a bezvětrného počasí budou teploty ve 2 m v noci na zítra a zítra ráno (21.9.) klesat na +4 až 0 °C, přičemž přízemní teploty na četných místech poklesnou pod nulu a k ránu se místy budou pohybovat mezi -2 až -7 °C," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Na pozoru by se měli mít zejména zahrádkáři. "Tento mráz může způsobit škody zejména na dosud nesklizených zemědělských plodinách a také na vegetaci, která je citlivá i na krátkodobou teplotu pod bodem mrazu," upozorňují meteorologové.

Výstraha platí od sobotní 2. hodiny ranní až do 8 hodin. V dalších dnech už by mrznout nemělo a teploty by se měly držet nad nulou i v kritických časných ranních hodinách.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24