Noční léto v Techmanii! Pozorování noční oblohy a netradiční vědecká zábava

24.07.2022 8:02

Chcete si užít Techmanii netradičně? Toto léto můžete zažít vědeckou noční zábavu. Techmania připravuje totiž akci, při které se návštěvníkům otevře výjimečně i v noci.

techmania astronomické pozorování

Science centrum Techmania Plzeň chystá akci s názvem Noční léto v Techmanii. Konat se bude hned dvakrát během letošního srpna. Vstupenky už můžete kupovat nyní.

O těchto prázdninách se výjimečně můžete vypravit do Techmanie v noci, a to 4. sprna a 18. srpna. Akce Noční léto v Techmanii proběhne vždy od 18 do 23 hodin. "Návštěvníky čeká vědecký busking pod širým nebem. Připraveno je pozorování noční oblohy nebo lovení pokladů," prozradil ředitel Techmania Science Centra Jiří Královec.

Vstupenky na Noční léto v Techmanii můžete zakoupit už nyní on-line - VÍCE ZDE.

Luminiscence, pozorování astronomických těles na noční obloze, hledání tajemných plánů a mnoho jiného...

„Techmanii za světla už mnoho lidí vidělo a zažilo. A protože lze vědeckou zábavu zažít i v noci, rozhodli jsme se takový zážitek našim příznivcům zprostředkovat. Zejména pozorování noční, letní oblohy s odborným výkladem patří mezi aktivity, které během běžné, denní provozní doby nejsme schopni našim návštěvníkům nabídnout. Věříme, že díky prázdninovému volnu přijdou se svými rodiči také děti, které by během školního roku akci tohoto typu navštívit nemohly,“ uvedla vedoucí programového oddělení, Kristýna Nová.

Program pro návštěvníky bude probíhat primárně ve venkovním prostoru a v budově 3D Planetária. Návštěvníci se mohou těšit na vědecké show, které budou zaměřeny na luminiscenci a chemickou pyrotechniku. V projekčním sále 3D Planetária budou probíhat komentované projekce oblohy, venkovní prostor nabídne stanoviště pro večerní a noční pozorování astronomických těles prostřednictvím dalekohledů.

Vstupenky na obě akce jsou v prodeji na www.techmania.cz i na místě konání akce, cena vstupenky je 140 Kč. Držitelé permanentních vstupenek mají vstup zdarma.

Platnost zakoupené denní vstupenky 4. a 18. srpna umožňuje vstup na akci Noční léto v Techmanii ZDARMA. Zakoupenou denní vstupenku je nutné uschovat.

ilustrační foto Techmania

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24