QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční šťára mezi taxikáři v Plzni! Policie spustila mimořádnou akci

04.12.2018 13:49

V ulicích Plzně proběhly speciální policejní kontroly, které se zaměřily na taxikáře a provozování taxislužeb. Padly pokuty za zhruba třicet tisíc!

DSC06450

Dlouho připravovaná bezpečnostní akce proběhla v Plzni o uplynulém víkendu. Policisté se zaměřili na taxislužby na území města. Krom jiného došlo i na běžné dopravní kontroly, na taxikáře se ovšem hlídky soustředily především.

"Zaměření se týkalo i řádného označení a vybavení vozidel taxislužby předepsanými náležitostmi dle platného právního předpisu - zákona o silniční dopravě. Při akci bylo kontrolováno celkem 15 vozidel a bylo zjištěno celkem 12 přestupků. PříkazemV příkazním řízení na místě bylo uloženo celkem 7 pokut za 28 000 korun. Prohřešky řidičů se týkaly zejména nesprávné registrace pro účely taxislužby a v jednom případě neměl řidič vozidlo ve vyhovujícím technickém stavu," shrnuje výsledky mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že v pěti případech museli policisté řádně zjištěný prohřešek oznámit příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Podle všeho tyto kontroly nebyly zdaleka poslední, které v Plzni proběhly. Už teď se chystají další. "Policisté avizují, že budou i nadále v podobných akcích pokračovat," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24