QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční střelba v Plzni na Skvrňanech. Policie zadržela zdrogovaného muže - FOTKY

12.08.2022 7:24     12.08.2022 10:30

V noci ze čtvrtka na pátek došlo ke střelbě v jednom z panelových domů v západočeské metropoli. Policie na místě zadržela 31letého muže.

střelba Skvrňany_PČR (2)
střelba Skvrňany_PČR (2)střelba Skvrňany_PČR (1)střelba Skvrňany_PČR (3)

Ve čtvrtek 11. srpna večer se odehrálo drama v jedné z plzeňských čtvrtí. “Po 21. hodině jsme přijali oznámení o střelbě v jednom z panelových domů v plzeňské městské části Skvrňany. Na místě je několik policejních hlídek. V tuto chvíli můžeme potvrdit, že na místě není nikdo zraněný. Policisté na místě zjišťuji bližší informace,” uvedla Policie České republiky na Twitteru po incidentu.

Později byla doplněna informace o zadržení muže: “V souvislosti s touto událostí jsme na osobní svobodě omezili 31letého muže a na případu dále pracujeme.”

To, že se incident obešel bez zranění, potvrdil mluvčí záchranné služby. ”Za záchrannou službu byl po celou dobu zásahu na místě inspektor provozu, ke zranění osob naštěstí nedošlo,” řekl Vítězslav Sladký.

AKTUALIZACE:

Aktuální vyjádření policie: "Včerejšího dne kolem deváté hodiny večer přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení o střelbě v jednom z panelových domů v Macháčkově ulici v Plzni. Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, včetně zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje," popsala incident mluvčí policie Michaela Raindlová.

"V jednom z bytů policisté opravdu zaslechli výstřely. Následně na místě omezili na osobní svobodě 31letého muže, který byl pod vlivem alkoholu a drog. Dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek 1,8 promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo. Ve věci nyní probíhají procesní úkony a policisté prověřují veškeré okolnosti," dodala mluvčí policie.

nprap. Michaela Raindlová

foto PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24