QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční zásah ve Štěnovicích, z návěsu vyskákalo osm cizinců - VIDEO

09.03.2021 10:42

Cizinci se rozutekli po okolí Štěnovic, díky rychlému nasazení zásahových jednotek i vrtulníku se podařilo všechny do hodiny vypátrat.

ilustrační foto_QAP foto (28)

V pondělí 8. března v 20:20 hodin bylo na tísňovou linku 158 oznámeno, že ve firmě v katastrálním území obce Štěnovice bylo při vykládce zboží v nákladovém prostoru návěsu tahače Renault mezi paletami nalezeno osm osob cizí státní příslušnosti. Ty vyskákaly ven a utekly směrem na Losinou.

Policie ihned zahájila pátrání, do akce se zapojil i psovod se služebním psem a dále družstvo zásahové jednotky. Povolán byl i vrtulník Letecké služby Policie České republiky, aby monitoroval situaci a pátral ze vzduchu.

Cizinci byli nakonec nalezeni v Losiné. "Díky perfektnímu a rychlému nasazení byli do hodiny zásahovou jednotkou tři běženci zajištěni na čerpací stanici v obci Losiná, dalších pět cizinců bylo díky vrtulníku zajištěno v blízkosti čerpací stanice. V současné době je všech osm mladých mužů zajištěno a jsou s nimi prováděny identifikační úkony policisty Odboru cizinecké policie Plzeň," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že zadržen byl i devětapadesátiletý řidič nákladního vozidla kvůli dalším potřebným úkonům.

Případ si převzali kriminalisté Územního odboru Plzeň venkov. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Foto: ilustrační

Video: Termovize PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24