Nohu z plynu! Policisté na konci prázdnin obsadili silnice

27.08.2020 10:29

Jako každoročně proběhnou na našich silnicích v posledních dnech letních prázdnin dopravně bezpečnostní akce, a to od čtvrtka 27. srpna až do konce tohoto týdne.

Kontrola na silnici

Policejní hlídky se zaměří zejména na překročení rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů, alkohol za volantem, telefonování i na technický stav vozidel.

Konec prázdnin se v dopravě projevuje zejména podstatně vyšší hustotou silničního provozu, čímž stoupá pravděpodobnost vzniku dopravních nehod.

"Do akcí budou nasazeny rovněž hlídky Moto-teamu a Auto-teamu Policie České republiky, které budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu na vybraných pozemních komunikacích. V průběhu předmětné akce, zejména pak na dálnicích, v místech probíhajících dopravních omezení, jakož i v místech zvýšeného porušování pravidel silničního provozu ze strany řidičů nákladních vozidel bude tato akce probíhat v kombinaci s leteckým dohledem,“ sděluje mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Akce mají působit na řidiče především preventivně. "Našim cílem není pouze represivní rovina, ale chceme zejména působit preventivně v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích tak, aby došlo ke snížení počtu dopravních nehod, a tím nejen ke zvýšení bezpečnosti, ale i plynulosti na pozemních komunikacích,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24