Nová kaplička připomíná všechny, kteří pracují a žijí pro les - FOTKY

14.07.2020 6:44

Už 30 let pracuje pro lesy a jeden mu obzvláště přirostl k srdci. Řeč je o hajném Vladimíru Součkovi ze Stříbra, pro kterého jeho kamarád postavil v oblíbeném lese kapličku.

a4
a1a3a2a4a5a6a7b2b1b3b4P5040604P5040607

Nová kaplička vyrostla v lese u Jánského rybníka mezi Sulislaví a Sytnem. Připomíná všechny, kteří v lese pracovali a pro les žili a žijí. Aby si každý uvědomil, že vše, co roste v lese včetně dřeva na topení i na stavbu domů,  je výsledkem často velmi rizikové lidské práce, která si v průběhu let vyžádala i mnoho obětí, vysvětlil hajný Vladimír Souček. "Tímto vzdáváme hold a vzpomínku všem lesníkům a lesním dělníkům, kteří svůj život zasvětili našim krásným lesům. Já jsem moc rád, že sem dnes přišlo hodně lidí, mám z toho radost a všem děkuji za podporu. Také velký dík patří panu Toníkovi Fejtovi, který kapličku zručně postavil," řekl během vysvěcení kapličky mimo jiné Vladimír Souček, který se o tento les stará už 30 let.

Slavnostního vysvěcení kapličky sv. Eustacha se ujal Miroslav Martiš, farář Římskokatolické farnosti Stříbro. Na akci dorazili představitelé Stříbra, obcí Sytno, Sulislav, Vranov a další hosté. 

Foto: Martina Sihelská, Jan Picka.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24