Nová měsíční předpověď: Extrémní teploty v příštích týdnech nehrozí

07.07.2019 8:13

Extrémně vysokých teplot se v dalších týdnech nedočkáme. Podle nové měsíční předpovědi nás čekají spíš průměrné teploty, které nepřekročí hranici třiceti stupňů.

1 (4)

Tropické léto s extrémními vedry se k nám podle všeho minimálně v první polovině prázdnin nevrátí. Alespoň podle nové měsíční předpodvědi.

"Předpokládáme, že období od 8. července do 4. srpna 2019 bude na našem území jako celek teplotně průměrné. Chladnější než je dlouhodobý průměr by měl být první (od 8.7.) a třetí (od 22.7.) předpovědní týden," informoval Český hyrometeorologický ústav. teploty by neměly v nejbližších týdnech přesáhnout třicítku.

Situace ohledně sucha se ale nezlepší. "Z hlediska celkového množství srážek by mělo být období 8. 7. - 4. 8. 2019 průměrné, ale je větší pravděpodobnost srážkově podprůměrného měsíce než nadprůměrného, a to zejména kvůli prvnímu předpovědnímu týdnu. Srážky, jako obvykle v letním období, budou mít převážně lokální charakter (přeháňky, bouřky), proto se situace v oblastech, kde přetrvává srážkový deficit, výrazně nezlepší," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24