Nová měsíční předpověď: Letní počasí s vysokými teplotami bude pokračovat

16.06.2019 9:29

Podle nejnovějších měsíčních výhledů meteorologů bude letní ráz počasí pokračovat i dál. Minimálně do poloviny července. Podívějte se na novou měsíční předpověď do 14. července.

Bolevák

Vypadá to, že léto už se předčasně ujalo své vlády. Podle nové měsíční předpovědi od 17. června do 14. července nás i dál čeká letní počasí s vysokými teplotami.

"Velmi teplé počasí, které panuje v ČR od začátku června, bude pokračovat i v následujícím týdnu, kdy se opět očekávají nadprůměrné teploty. V závěru měsíce se sice ochladí, ale teploty zůstanou i nadále letní. První polovina července přinese teploty, které odpovídají této roční době. Celkově budou v období od 17. června do 14. července teploty vyšší, něž je dlouhodobý normál," informoval Český hydrometeorologický ústav. Po víkendovém ochlazení, které přinesly bouřky, budou v příštím týdnu teploty opět stoupat až k 30 stupňům.

Z hlediska srážek bude docházet k velkým výkyvům. "Z pohledu srážek bude období jako celek normální nebo slabě nadnormální. V průběhu jednotlivých týdnů by nemělo docházet k velkým výkyvům, i když krátkodobě se budou střídat sušší a vlhčí období," uvádí ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24