Nová měsíční předpověď: Návrat tropického léta nás zatím rozhodně nečeká

14.07.2019 8:13

Podle nové měsíční předpovědi od 15. července do 11. srpna se žádného úmorného vedra nedočlkáme. Sice by se mělo v dalších dnech oteplit, tropy ale rozhodně nedorazí.

QAP_foto nebe

Vypadá to, že tropické léto se alespoň v nadcházejících čtyřech týdnech nevrátí. Podle nové měsíční předpovědi od 15. července do 11. srpna se sice i oteplí, ale rozhodně nemáme čekat žádné tropy. Nejvýš by se měly teploty držet v průměru kolem 27 stupňů, a to v týdnu od 22. července.

"Teplotní výkyvy z posledních týdnů budou pokračovat i v následujícím období. Po relativně chladnějšímu týdnu, který právě končí, budou teploty pozvolna stoupat a již v následujícím týdnu se dostanou k normálu. Poslední týden v červenci pak přinese i lehce nadprůměrné teploty. Začátkem srpna bude docházet k ochlazování a závěr předpovědního období by měl přinést i podprůměrné teploty," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Celkově budou v období od poloviny července do konce první srpnové dekády teploty v normálu. Sucho ale bude pokračovat. Z pohledu srážek bude období do konce července srážkově pod normálem pro toto období. "O něco více srážek se očekává v první srpnové dekádě. Období od 15. července do 11. srpna by mělo být jako celek srážkově podnormální," upozorňují meteorologové. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24