Nová měsíční předpověď slibuje příjemné letní počasí

08.07.2018 8:13

Až do začátku srpna nás má provázet celkem příjemné letní počasí bez zbytečných tropů a veder. Chybět by neměly ani přeháňky a déšť. Čtěte novou předpověď do 5. srpna.

Bolevák

Poměrně příjemné letní teploty, žádné tropy, ale ani žádné prudké ochlazení. Tak by to mělo podle Českého hydrometeorologického ústavu vypadat v příštích čtyřech týdnech s počasím.

"Celé období od 9. července do 5. srpna 2018 bude teplotně průměrné. První týden bude teplotně průměrný. Minimální noční teploty vzduchu se budou pohybovat kolem 13 °C a maximální denní teploty kolem 24 °C. Druhý týden období vychází jako nejteplejší. Poslední dva týdny období by měly být teplotně průměrné až slabě podprůměrné s nočními teplotami kolem 12 °C a denními kolem 23 °C," informoval ČHMÚ. Nejvyšší teploty by se měly v dalších týdnech dostat maximálně na zhruba 30 stupňů, a to právě v týdnu od 16. července.

Přeháňky by ale také chybět neměly. "Srážkově očekáváme celé období průměrné až slabě nadprůměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout ve třetím týdnu období s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 25 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne ve druhém týdnu, kolem 15 mm," upozorňují meteorologové.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24