Nová posila Viktorky! Přichází záložník Adriel Ba Loua z Pobřeží slonoviny

29.07.2020 12:57

Čtyřiadvacetiletý hráč podepsal smlouvu na tři roky. Naposledy působil v Karviné. Patřil mezi nejlepší například v počtu gólových asistencí. 

11

"Jde o velmi zajímavého hráče do ofenzivy, který má obrovský potenciál. Jsme rádi, že se podařil jeho přestup uzavřít a věříme, že ještě zvýší konkurenci v našem týmu,“ uvedl generální manažer Viktorky Adolf Šádek.

Čtyřiadvacetiletý záložník během úterý 28. července absolvoval, stejně jako všichni hráči Viktorie na startu přípravy, testování na covid-19 a dnes jej čekají zátěžové testy a od čtvrtka se připojí k týmovému tréninku.

"Viktoria je velký klub se skvělým zázemím a obrovskými ambicemi. Její zájem jsem vnímal delší dobu a tato nabídka mě hodně zaujala, mám motivaci posunout se v kariéře, budu se chtít prosadit a přispět k týmovému úspěchu,“ řekl po podpisu smlouvy Adriel Ba Loua.

Viktoriánský dres si v zápase může tedy poprvé vyzkoušet už v sobotním přípravném duelu s Českými Budějovicemi.

Přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.

Adriel Ba Loua se narodil ve městě Yopougon, ve své rodné zemi nastupoval za klub ASEC Mimosas, v jehož akademii vyrostli například Salomon Kalou, Yaya Touré či Gervinho. V létě 2015 zamířil na zkušenou do francouzského Lille, následně působil i v dánském klubu Velje Boldklub. Dres Karviné oblékl poprvé v roce 2018 a poměrně rychle se stal jednou z ofenzivních hvězd ligy. Nyní jej čeká nová výzva v červenomodrém dresu. Na něj si vybral číslo 50.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24