QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová posila vyztuží obranu Škodovky! Přichází Matěj Stříteský

18.05.2020 13:50

Devětadvacetiletý bek naposledy působil v karlovarské Energii. V Plzni teď odchovanec vstetínského hokeje s reprezentačními zkušenostmi uzavřel jednoletý kontrakt.

1

"O Matěje jsme měli zájem už v průběhu loňské sezóny, protože jsme sháněli praváka do obrany, ale byl pod smlouvou, tak jsme rozhlíželi i jinde,“ říká k příchodu Stříteského Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň. "Když jsme se dozvěděli, že Matěj ve Varech skončil, vstoupili jsme do jednání a prezentovali jsme, že o jeho služby máme velký zájem. Prozatím se jedná o jednoletý kontrakt," dodal.

Je silný jak ve hře dozadu, tak má velice dobrý ofenzivní potenciál. Tedy splňuje parametry, které u našich obránců očekáváme. Má navíc vynikající střelu.

"Jedná se o závazek, protože klub má nějaké očekávání, ale to stejně jako já od sebe. Je to pro mě velká motivace! Plzeň je super organizace, jež se dlouhodobě pohybuje v horních patrech tabulky. Chtěl bych svým podílem přispět, aby se nová sezóna podařila a my byli co nejvýš,“ uvádí Matěj Stříteský.

Matěj Stříteský je vsetínský rodák a odchovanec místního hokeje. Za Vsetín také poprvé nakoukl do nejvyšší české hokejové soutěže, a to v ročníku 2006/07. V následující sezóně se stále v juniorském věku přesunul na sever Čech, když posílil litvínovský klub. V Litvínově Stříteský působil dohromady sedm sezón v řadě.

Před sezónou 2014/15 nastalo velké loučení, Matěj Stříteský se přesunul do Mladé Boleslavi, v jejímž dresu nastupoval necelé čtyři roky. V průběhu ročníku 2017/18 posílil extraligového nováčka z Jihlavy. Následující sezónu přišlo čtvrté extraligové angažmá, tentokrát se Matěj Stříteský stěhoval do Liberce. Posledním klubem, za který bek nastupoval před příchodem do Plzně, byla karlovarská Energie.

V Tipsport extralize zatím Matěj Stříteský odehrál v základní části a play off 543 zápasů. 183 cm vysoký obránce v nich posbíral dohromady 158 kanadských bodů za 58 gólů a 100 asistencí. Stříteský prošel všemi mládežnickými výběry reprezentace České republiky, v seniorském národním týmu nastoupil do čtyř zápasů. 

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24