Nová pravidla pro nošení roušky platí od 25. května

24.05.2020 15:00

Od pondělí 25. května platí nová pravidla pro nošení roušky. Kde ji musíte nadále mít a za jakých podmínek ji naopak můžete sundat? Přehledně a jasně...
 

d

Kde musíte mít roušku od 25. května?

  • všechny vnitřní prostory mimo bydliště (obchody, divadla, kina, čerpací stanice apod., nadále platí dodržování min. odstupu dvou metrů)
  • prostředky veřejné dopravy včetně taxislužeb
  • při blízkém kontaktu s jinou osobou (vyjma členů jedné domácnosti) - rouška je nutná tam, kde se nachází dvě osoby v bližší vzdálenosti než dva metry

Při návštěvě restaurace - Roušku lze sundat pouze během konzumace u stolu, nasadit si ji musíte vždy, když se vzdálíte od stolu. Obsluhující personál musí mít roušku vždy.

Při návštěvě aquaparku, bazénu, koupališť (krytých i nekrytých) - Při koupání můžete roušku sundat.

Návštěvníci jsou povinni nosit roušku při jakémkoliv pohybu v areálu koupaliště, s výjimkou pobytu na podložce nebo lehátku u přírodních a nekrytých (venkovních) umělých koupališť, chůze k dosažení vstupu do vody za účelem koupání a vlastního koupání (rouška se odkládá na podložce nebo lehátku). V případě pouhého pobytu při břehu koupaliště či bazénu, např. z důvodu dohledu nad koupajícími se dětmi, je nutno roušku ev. jiný ochranný prostředek dýchacích cest, používat podle aktuálně stanovených opatření.

Při návštěvě vnitřních prostor zoo - Návštěvníci i zaměstnanci jsou povinni používat ochranné prostředky dýchacích cest.

Organizovaný trénink sportovců na venkovním či vnitřním sportovišťi - Sportovci v době tréninku nebo zápasu nejsou povinni nosit ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), který brání šíření kapének.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24