QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová skluzavka v lesoparku u Dobřan láká návštěvníky. Místní si ale stěžují

23.07.2022 11:31

Všechno má svoje pro a proti. Zatímco nová skluzavka láká malé i velké, chataři si stěžují na velký provoz. Je proto potřeba využívat všechna parkoviště, která u lesoparku jsou.

Martinská stěna_Dobřany_QAP (1)
Martinská_skluzavkaMartinská_skluzavka2Martinská_skluzavka1Martinská_skluzavka3Martinská_skluzavka4Martinská_skluzavka5Martinská_skluzavka6Martinská_skluzavka7Martinská_skluzavka8Martinská_skluzavka9Martinská_skluzavka10

V roce 2010 prošlo místo kompletní rekonstrukcí a vznikl tak krásný lesopark ideální na výlety. Do parku můžete také dojít po zelené turistické značce z Dobřan přes řeku Radbuzu po starém kamenném mostě a přes louku, kudy vede i cyklostezka. Park je jen pro pěší, ale u všech přístupových cest naleznete stojany na kola.

Parkovat se dá v okolí celého areálu, lidé ale nejvíce využívají parkoviště Kamínek, u kterého se nachází dětské hřiště. To se ovšem nelíbí místním chatařům, kteří si až do nedávné doby užívali klid v rekreační oblasti. "Máme tu chatu několik let. Dojíždíme sem z města, kde přes týden bydlíme. Samozřejmě nám nevadí, že tu chodí lidé na procházky do lesa a lesoparku. Problém je ten, že lesopark nejvíce navštěvují rodiče s dětmi a děti nejvíc láká hřiště. Proto většina z nich parkuje právě na přilehlém parkovišti. Pokud tu už není místo, postaví auto kamkoliv a ostatní řidiči mají problém. Je potřeba tuto situaci nějak řešit," uvedl jeden z chatařů.

POZOR! V areálu lesoparku se nově objeví také kamery pro lepší kontrolu.

Foto: Qap

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24