QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 14:31

Dopravní nehoda v Libušínské ulici v Plzni

Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z  místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.

Nová velbloudice Tereza v Plzni! V zoologické zahradě už se zabydlela - FOTKY

27.03.2019 10:27

Plzeňská zoologická zahrada se pyšní další novou obyvatelkou. Po šimpanzici Brigitte přivítala i novou velbloudici. Roční Tereza dorazila do Plzně z Ostravy.

1
1234

"Novodobý chov velbloudů dvouhrbých začal v plzeňské zoo na Lochotíně rokem 1994 dovozem samic Goldie a Gappy z Liberce a samce Haštala z Ústí nad Labem. Stali se velmi populárními a v roce 1997 se narodilo první mládě, Josefína, která zde žije dosud," říká mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba.

Haštala po čase nahradil samec Mulisák a oba se dosud zasloužili o úctyhodných 19 mláďat. "Některá křtili i zajímaví kmotři, jako hráči FC Viktoria Plzeň nebo Horkýže Slíže. Josefínu dokonce v roce 2018 přijali za svou metaloví muzikanti ze skupiny Nightwish. Velbloudi jednohrbí i dvouhrbí byli v Plzni chováni průběžně od éry zoo v Doudlevcích od 50. let," dodává tiskový mluvčí zoo.

V současnosti doplňuje Josefínu s Mulisákem mladá samice Kayla a nově přivezená roční samice ze zoologické zahrady v Ostravě. V poslední době jde o další novou obyvatelku zoo. Nedávno zoologická zahrada přivítala novou šimpanzici Brigitte, více se dočtete zde.

FOTO: Kateřina Misíková, Martin Vobruba

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24