QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová výstava v rozhlase představí Český les i historické sklo – FOTKY

31.07.2020 13:00

Padesát velkoformátových snímků připomíná málo známá místa Českého lesa i narozeniny jejich autorky Martiny Sihelské. K vidění je i parfémové a bižuterní sklo, často přes sto let staré.

14
14171112131516181920212223

Výstava začne v pondělí 3. srpna ve vstupní hale budovy Českého rozhlasu na náměstí Míru v Plzni.  Snímky zachycují málo známá zákoutí tachovského pohraničí, která pravidelně navštěvuje s fotoaparátem Martina Sihelská.

"Je to moje oblíbená lokalita a místo, kde si hodně odpočinu od stresu, lidí a starostí. Chodím tam s přáteli a často žasneme, co vše tam najdeme. A díky pracovišti Chráněné krajinné oblasti Český les jdu s nimi i na nějakou poučnou výpravu, kde se dozvím i hodně o zajímavé květeně či historii těchto míst," říká Martina Sihelská.

Celkem padesát velkoformátových připomíná i kulaté narozeniny fotografky. "Ano, co snímek, to rok mého života, právě jsem oslavila padesátiny a k nim si naděluji zážitky, tedy i výpravy do přírody. Navíc je to přesně deset let, kdy jsem se poprvé vydala po stopách českého sklářství do Českého lesa. Je tam mnoho různých stezek, jedna  například ukazuje bobří svět Na Kolmu, druhá vojenskou historii, další pak připomíná historii sklářství,“ sděluje fotografka.

A když po sklářské cestě, tak k výstavě patří i sklo. "Proto jsem oslovila sběratelku historického nejen parfémového skla Hanku Štollovou, která přidala úžasné historické exponáty, některé jsou hodně hodně staré, i přes sto let," dodává  Martina Sihelská.

 

Výstava začne v pondělí v 17 hodin, uvede ji průvodce Českým lesem Antonín Hříbal a nebude chybět ani hudební vystoupení.

 

FOTO: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24